Over ons Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent voor ons het voortdurend onderzoeken en afwegen van mogelijkheden, want we leven in een snel veranderende wereld. In de bouw bestaat geen standaard werk voor duurzame en verantwoorde keuzes. Het is altijd maatwerk met flexibele opties, passend binnen de mogelijkheden van elk project. We blijven als bedrijf scherp op onze eigen keuzes en zien het daarnaast als onze taak om klanten goed te adviseren, zodat zij in projecten ook weloverwogen keuzes kunnen maken.

Vakmensen opleiden

Kennis doorgeven is één van de belangrijkste pijlers van Aannemersbedrijf Gerard Borst. We werken samen met verschillende partijen, zoals vakscholen, en nemen zo de nieuwe generatie op sleeptouw. In ons lange bestaan als aannemersbedrijf hebben we verschillende jongeren mogen opleiden tot vakmensen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent bij Aannemersbedrijf Gerard Borst dus eigenlijk Maatschappelijk Verantwoord Samenwerken.

Rekening houden met elkaar

Sociaal ondernemen. Het betekent voor ons dat we met respect met elkaar omgaan. Een leuk gesprekje aangaan met de klant, netjes werken en heldere communicatie.

Niet alleen met de klant maar ook met de omwonenden. We snappen dat een verbouwing impact heeft. Impact op de bewoners en de mensen in de omgeving. We proberen dus altijd open te staan voor vragen en zullen altijd rustig en vanuit professionaliteit communiceren. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor Aannemersbedrijf Gerard Borst dus eigenlijk Maatschappelijk Verantwoord Communiceren.

Rekening houden met onze aarde

Een verbouwing kost energie. Dat is helder. Ook als de werkzaamheden gereed zijn wordt er energie verbruikt. Het beperken van het belasten van de aarde staat op onze agenda. Zo bieden wij de mogelijkheid duurzame materialen te gebruiken en werken we samen met specialisten op het gebied van zonnepanelen en warmtepompen. Bouwafval wordt gescheiden ingezameld en indien mogelijk gerecycled. Ook bouwen we volgens de regels die gesteld worden door het Bouwgarant certificaat.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent bij Aannemersbedrijf Gerard Borst dus eigenlijk Maatschappelijk Verantwoord Bouwen.

Samenleving

Als lokale en regionale speler ondersteunen we de gemeenschap. Dit doen we met sponsoring maar doorgaans ook door onze kennis en kunde in te zetten bij het realiseren van projecten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent bij Aannemersbedrijf Gerard Borst dus eigenlijk Maatschappelijk Verantwoord inzetten voor de Samenleving.

Sponsoring

Voetbalvereniging JVC (hoofdsponsor)
Julianadorp Power Festival
Julianapop
De Duinruiters
Tekpark
Brave Borsten (zaalvoetbal)
Diverse kleinschalige lokale evenementen

Maatschappelijk betrokken bij

Dierentehuis ‘t Schuthok
De Helderse Uitdaging
Bijdrage techniekdagen en themaweken diverse basisscholen

Lidmaatschappen en certificaten

Onze focus op kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu komt tot uitdrukking in een aantal lidmaatschappen en certificaten;

Bouwend Nederland
Bouwgarant
Woningborg
Espeq Bouwopleidingen
Erkend Leerbedrijf
Helderse Ondernemers Vereniging
JCI ’t Nieuwe Diep
Ronde Tafel RT16

Bent u benieuwd wie wij zijn?